+420 731 404 052        

nic

Co budete potřebovat?

(4porce)
Vinaigrette s pomerančovou šťávou
  • 2 lžíce aceto bianco ( vinný ocet )
  • 1 lžíce cukru krystal
  • 4 lžíce studené vody
  • Čerstvě vymačkaná šťáva z jedno pomeranče
  • 1 lžíce oleje z vlašských jader
  • sůl
Všechny ingredience smíchejte.
Směs listových salátů
  • 100g baby špenátu
  • 100g polníček
  • 100g rukola
  • 200g římský salát
Všechny druhy salátů důkladně očištěte, omyjte pod studenou vodou a marinujte ve vinaigrettu.
Podáváme
  • 100g Mikro slunečnice
  • 80g Plísňový sýr ( nejlépe gorgonzola )
  • 100g Jablko ( granny smith )
  • 1 pomeranč
  • vlašské ořechy
  • olivový olej extra virgin
Marinovanou směs listových salátů dozdobíme mikro slunečnicí ochucenou olivovým olejem a citronovou šťávou, plísňovým sýerem, na proužky nakrájeným jablkem, vlašskými ořechy a filety z jednoho pomeranče.
Salát můžeme, také doplnit o vařenou quinou ( 100g quinoa, 200g vody – vařte na mírném ohni, dokud se voda nevyvaří. Dochutit pomerančovým vinaigrettem )
Dobrou chuť přejí Gardenauti! #mikrobylinky
Recept od Michal Štorek (Restaurace U České Koruny) .