Co budete potřebovat?
(4porce)
Vinaigrette s pomerančovou šťávou
-
2 lžíce aceto bianco ( vinný ocet )
-
1 lžíce cukru krystal
-
4 lžíce studené vody
-
Čerstvě vymačkaná šťáva z jedno pomeranče
-
1 lžíce oleje z vlašských jader
-
sůl
Všechny ingredience smíchejte.
Směs listových salátů
-
100g baby špenátu
-
100g polníček
-
100g rukola
-
200g římský salát
Všechny druhy salátů důkladně očištěte, omyjte pod studenou vodou a marinujte ve vinaigrettu.
Podáváme
-
100g Mikro slunečnice
-
80g Plísňový sýr ( nejlépe gorgonzola )
-
100g Jablko ( granny smith )
-
1 pomeranč
-
vlašské ořechy
-
olivový olej extra virgin
Marinovanou směs listových salátů dozdobíme mikro slunečnicí ochucenou olivovým olejem a citronovou šťávou, plísňovým sýerem, na proužky nakrájeným jablkem, vlašskými ořechy a filety z jednoho pomeranče.
Salát můžeme, také doplnit o vařenou quinou ( 100g quinoa, 200g vody – vařte na mírném ohni, dokud se voda nevyvaří. Dochutit pomerančovým vinaigrettem )
Dobrou chuť přejí Gardenauti! #mikrobylinky
Recept od Michal Štorek (Restaurace U České Koruny) .