Směs listových salátů s mikro slunečnicí a pomerančem.

Co budete potřebovat? (4porce)

Vinaigrette s pomerančovou šťávou

  • 2 lžíce aceto bianco ( vinný ocet )
  • 1 lžíce cukru krystal
  • 4 lžíce studené vody
  • Čerstvě vymačkaná šťáva z jedno pomeranče
  • 1 lžíce oleje z vlašských jader
  • sůl

Všechny ingredience smíchejte.

Směs listových salátů

  • 100g baby špenátu
  • 100g polníček
  • 100g rukola
  • 200g římský salát

Všechny druhy salátů důkladně očištěte, omyjte pod studenou vodou a marinujte ve vinaigrettu.

Podáváme

  • 100g Mikro slunečnice
  • 80g Plísňový sýr ( nejlépe gorgonzola )
  • 100g Jablko ( granny smith )
  • 1 pomeranč
  • vlašské ořechy
  • olivový olej extra virgin

Marinovanou směs listových salátů dozdobíme mikro slunečnicí ochucenou olivovým olejem a citronovou šťávou, plísňovým sýerem, na proužky nakrájeným jablkem, vlašskými ořechy a filety z jednoho pomeranče.

Salát můžeme, také doplnit o vařenou quinou ( 100g quinoa, 200g vody – vařte na mírném ohni, dokud se voda nevyvaří. Dochutit pomerančovým vinaigrettem )

Dobrou chuť přejí Gardenauti! #mikrobylinky

Recept od Michal Štorek (Restaurace U České Koruny) .

Leave a Reply