Co budete potřebovat? (4porce)
Vinaigrette s pomerančovou šťávou
- 2 lžíce aceto bianco ( vinný ocet )
- 1 lžíce cukru krystal
- 4 lžíce studené vody
- Čerstvě vymačkaná šťáva z jedno pomeranče
- 1 lžíce oleje z vlašských jader
- sůl
Všechny ingredience smíchejte.
Směs listových salátů
- 100g baby špenátu
- 100g polníček
- 100g rukola
- 200g římský salát
Všechny druhy salátů důkladně očištěte, omyjte pod studenou vodou a marinujte ve vinaigrettu.
Podáváme
- 100g Mikro slunečnice
- 80g Plísňový sýr ( nejlépe gorgonzola )
- 100g Jablko ( granny smith )
- 1 pomeranč
- vlašské ořechy
- olivový olej extra virgin
Marinovanou směs listových salátů dozdobíme mikro slunečnicí ochucenou olivovým olejem a citronovou šťávou, plísňovým sýerem, na proužky nakrájeným jablkem, vlašskými ořechy a filety z jednoho pomeranče.
Salát můžeme, také doplnit o vařenou quinou ( 100g quinoa, 200g vody – vařte na mírném ohni, dokud se voda nevyvaří. Dochutit pomerančovým vinaigrettem )
Dobrou chuť přejí Gardenauti! #mikrobylinky
Recept od Michal Štorek (Restaurace U České Koruny) .
Leave a Reply